37. Kool Keith

Kool_Keith_by_Dennis_Eriksson2005 arrangerade min vän Mats DJ SM på Debaser Medis, eller då kanske det hette Mondo? minns ej. Hursomhelst, som dragplåster valde han att ta dit den legendariske Ultramagnetic MC:n Kool Keith. Det var en kulturgärning i det tysta – inte varje dag man i Stockholm får se och höra Ego Trippin’ live on stage. Dagen efter skulle Mats köra Keith, sidekick plus manager ut till Arlanda och tyckte att jag absolut skulle följa med. Till en början avböjde jag – kändes för nervöst att träffa en idol av Keiths kaliber, men Mats var påstridig. Jag följde med men satt förstelnad i framsätet medan Mats frågande Keith om allt mellan himmel och jord.  I höjd med Sollentuna började samtalsämnena tryta men Mats kämpade på med frågor kring Keiths matvanor. Han svarade förstrött mellan sina torrharklingsticks. Vi anländer till Terminal 2 och amerikanerna skall precis till att passera säkerhetskontrollen när Keith vänder sig till Mats och säger – “Mats, if you ever come to Manhattan, please give me a call and we’ll have som Shish-Kebab…” .

2 Replies to “37. Kool Keith”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: