77. Apkungen

Sun Wu-k’ung – “Apan Upplyst-till-tomhet”, även känd som Kung Markatta eller Apkungen på svenska, är en apa född ur en magisk sten. Den här tecknade långfilmen med Hasse Alfredsson som referator (i Sverige då bara) gjorde starkt intryck på mig som barn. Vill minnas att den sändes en gång per år under hela 80-talet. Favvo-scener är såklart när Apkungen äter magiska persikor, jättekrigaren med sina jätte-maracas och när Hasse säger “Tjing-tjong – nu ger han sig iväg till Österhavet…”. Stolt innehavare av köpe-VHS:en.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: