Yngve Öman

Pentti Rantakrans hittas död i sin simbassäng i en större stad i Norrbotten. Kommissarie Lars-Gunnar Hedström och hans mannar sätts på uppgiften att lösa mordet. En gul Ford Granada har skymtats vid mordplatsen och spanarna Yngve Öman och Sven-Olof Taano får uppgiften att finna Granadan och dess ägare. Spaningarna går planlöst tills det plötsligt bränner till i byn Börjeslandet. Under tiden hittar kriminalinspektör Lorentz Alexandersson en egen tråd på gåtan efter ett samtal med änkan Ersson. Vilken roll har Lena Öman – Norrbotten Stål AB:s bästa traversförare – i det hela? Hur mycket ligger det i Nacka-geologen Nicklassons vittnesuppgifter? Och vad gör göteborgaren ”Taxi” uppe i landets nordligaste län egentligen? 

Med förord av Erik Kessels

Finns nu att köpa på http://www.nilleditions.com/

Läs recensioner här: DN, Skånska Dagbladet, UNT, NSD

Se ett smakprov här

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: